Kevin Zeelen, Fotograaf
Kevin Zeelen

Mijn voorliefde voor fotografie

Even voorstellen!

 

Mijn naam is Kevin Zeelen. In 2017 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Na een tijdje diverse vormen van fotografie uitgeprobeerd te hebben heb ik uiteindelijk mijn passie gevonden in landschaps- en natuurfotografie. 

Als ik een mooie landschapsfoto zie gaat mijn hart sneller kloppen, maar ook kan ik ontzettend genieten van een mooi dierenportret of een macrofoto.

 

Binnen de dierenfotografie heb ik een voorliefde ontwikkeld voor vogelfotografie. De diversiteit aan kleuren, vormen en het gedrag van vogels fascineren mij. Maar ook andere diersoorten leg ik graag vast op de gevoelige plaat.

 

Af en toe maak ik eens een uitstapje naar steden- en architectuurfotografie. Hierbij vind ik het mooi om het lijnenspel van een gebouw uit te lichten of gebruik te maken van het licht en de kleuren bij avondfotografie.

 

Ik reis graag waarbij mijn voorkeur uitgaat naar landen met ruige en weidse landschappen. Maar ook een stedentrip kan ik erg waarderen waarbij ik graag oude en nieuwe architectuur ontdek en vastleg.

 

In het najaar van 2021 staat een reis naar Zuid-Afrika gepland waar ik hoop veel prachtige foto's te maken van zowel wildlife als landschap. Hiervan zullen jullie zeker een reisverslag en vele mooie platen terug gaan zien.

 

Na het fotograferen besteed ik met veel plezier wat extra aandacht aan de nabewerking van een foto. Een goede nabewerking kan net dat beetje extra aan een foto geven. Ik vind het erg leuk om mijzelf hier steeds wat meer in te verdiepen en nieuwe technieken toe te passen om zo mijn eigen stijl steeds verder te ontwikkelen. In de toekomst zal ik me in mijn blog ook gaan bezighouden met tutorials over diverse technieken met betrekking tot nabewerking.

 

Sinds 2020 heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in de taxidermie. Hierin kan ik een andere creatieve kant van mezelf kwijt, terwijl het ook raakvlakken met fotografie heeft, zoals het delen van de liefde voor de natuur en oog voor detail.

Kijk op de pagina Taxidermie voor een impressie van mijn werken.

 

Buiten deze website ben ik ook te volgen op Pinterest en Instagram.

 

Groet,

Kevin